به گفتهی مورخان یونانی باغهای شگفتانگیز و زیبای بابل به دستور شاه نبوچادنزار دوم (بختالنصر دوم) در حدود شش صد سال قبل از میلاد مسیح ساخته شد است. بر طبق روایات متعدد علت احداث این باغ هدیه و پیشکشی نبوچادنزار به همسر خود آمیتیس، دختر پادشاه مادها بود. آن دو برای اتحاد و دوستی بین ملت هایشان تن به این ازدواج داده بودند. ملکه که در سرزمین مادری خود به کوهستان سرسبز و پوشیده از گل و گیاه عادت کرده بود با آمدن به بابل و دیدن دشتهای آفتاب سوخته و خشک آنجا دلگیر و افسرده شد. شاه نبوچادنزار دوم نیز برای شاد کردن همسرش به زیردستانش دستور داد تا کوهی مصنوعی به همراه پشت بامهای سرسبز و پر از درخت احداث کنند.

با این وجود تعداد بیشماری از تاریخ دانان و مورخان عصر جدید درباره وجود این باغها دچار تردید شدهاند و دلیل موجه خود را موجود نبودن هیچ گونه لوح و نشانی از دوران سومریها درباره باغهای معلق بابل میدانند. البته شرح حالهایی از قصرها و شهرهای عصر شاه نبوچادنزار دوم وجود دارد ولی بسیار جای شگفتی است که فقط تاریخ نویسان یونانی از وجود این باغهای زیبا و سرسبز بگویند و خود باستان شناسان محلی به هیچ عنوان خبری از این باغها ندهند.

تاریخ دانان عصر حاضر علت زبانزد شدن باغهای معلق بابل را به این صورت شرح میدهند که سربازان اسکندر مقدونی هنگامی که از بابل به سوی کشور خود یعنی یونان بازگشتند، برای هموطنان خود از باغها و بامهای سرسبز و همینطور سنگ فرشهای تمیز و مرتب بابل سخن گفتند. شاعران یونانی نیز توصیفاتی را از باغهای معلق بابل و از زبان این سربازان برای عصر ما به عنوان یکی از عجایب جهان به یادگار گذاشتند.